Hoppa till sidans innehåll

Nytt från tyngdlyftningsförbundet


Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade den onsdagen den 5 maj ett extrainsatt möte för att ta beslut kring tävlingsfrågor. Tävlingsstoppet gäller nu maj ut och senior-SM planeras att genomföras i oktober.
 
Både inför och direkt efter förbundsmötet genomförde Svenska Tyngdlyftningsförbundet styrelsemöten. På det konstituerande mötet fick STF bland annat en ny kassör.  
 
EWF har nu publicerat röstningen från sin kongress i Moskva i april och därmed är det klart att Patrik Helgesson valts in i EWF:s tekniska kommitté.
 
Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.
 
Omgång 1 av U14-serien ägde rum under mars och april. Här är resultaten!
 
Stockholms Tyngdlyftningsförbund anordnar tillsammans med RF SISU Stockholm den introduktionsutbildning tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare inom idrotten.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet beslutade på sitt möte (efter förbundsmötet) söndagen den 25 april att stryka serieomgången som var förlagd till maj.
 
Söndagen den 25 april genomförde Svenska Tyngdlyftningsförbundet sitt förbundsmöte för 2021. För andra året i rad blev mötet digitalt, denna gång i verktyget Easymeet.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet arbetar just nu med att se över förutsättningarna för att 2022 kunna starta ett centra som blir en elitmiljö att samla Sveriges bästa lyftare och tränare. Här berättar vi ingående om den tänkta satsningen.
 
Den 1 januari 2020 försvann Idrottslyftet och ersattes av Projektstöd IF för barn- och ungdomsidrott. Här beskriver vi Projektstöd IF närmare och vad din förening kan söka bidrag för under 2021.
 
Information om Svensk Tyngdlyftning Vill och inbjudan till framtidskonferens lördagen den 24 april 2021
 
Fritt fram att anmäla din förening, oavsett var ni befinner er geografiskt, till två digitala träffar för att prata om vad Barnkonventionen och registerutdrag innebär för idrotten.
 
Sist ut bland de svenska lyftarna på EM var vår supertungviktare Hampus Lithén.
 
Paula Junhov Rindberg, i klass 87, var sist ut bland de svenska damerna på årets EM.
 
Hampus Lithén i +109-klassen är sista svensk att tävla i Moskva. Han går in i EM med ett personligt rekord på 355 kg,
 

Postadress:
Sandvikens AK - Tyngdlyftning
Arena Jernvallen, Sätragatan 15
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: +46703717037
E-post: sandvikensatletklubb...